Universitat Rovira i Virgili

Setmana de la Ciència 2021

|Alt imatge central|

La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència que se celebra a tot Europa. Del 12 al 21 de novembre, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement. S'adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Amb motiu d'aquest esdeveniment des de la URV s’organitzen diferents accions. Una és una nova edició de la Setmana de la Ciència al Campus Extens amb tallers i activitats als municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre on hi ha una de les seus del campus, amb l'objectiu d'obrir aquest esdeveniment a nous públics i al territori.

D'altra banda, arriba la vuitena edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més s'organitzen diversos tallers experimentals al CRAI de Sescelades on un miler d'alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària realitzaran activitats senzilles i atractives que il·lustren diversos continguts científics. Per l'edició de 2021 s'ha programat un monogràfic sobre l'hidrogen renovable, amb activitats diferenciades per primària i secundària, amb l'objectiu de desenvolupar consciència, coneixement i comprensió pública, contrarestar prejudicis, desinformacions i disminuir barreres socials per la transició a l'era de l'hidrogen. També hi haurà un estand al campus Sescelades per tal que la comunitat universitària pugui veure un cotxe d'hidrogen real i la moto elèctrica URVoltage. Se n'explicaran els components i el funcionament,  i també es farà una activitat amb un cotxe radiocontrolat. Els tallers i l’estand formen part de les activitats de socialització de la Vall de l'hidrogen de Catalunya.

També s'ofereix la ruta científica Antoni de Martí i Franquès, que apropa la figura d'aquest químic català que tenia el seu laboratori a Tarragona.

Part d’aquestes activitats estan finançades per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología – Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades i la Diputació de Tarragona.

Podeu veure aquí el programa de la Setmana de la Ciència a Catalunya, coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.


Organitza:

   

Col·labora: