Universitat Rovira i Virgili

Activitats

|Alt imatge central|

14/11/2017

11:00 h. Teatre Bartrina (Pl. del Teatre, 1, Reus)

"Ciència al teatre"

Final del concurs "Vols saber què investigo?" + Big Van, científics sobre rodes

Qui diu que la ciència no pot ser divertida? Us hem preparat un matí de monòlegs científics que us deixaran amb la boca oberta i us faran gaudir d'allò més! Durem a terme la fase final del cinquè concurs Vols saber què investigo?, en el qual set estudiants de doctorat de la Universitat explicaran què estan investigant en un llenguatge entenedor i atractiu. Tots ells fan recerques molt complexes i importants, però tindran la mateixa habilitat a l'hora de comunicar-se? L'acte estarà presentat pels Big Van, científics sobre rodes, els quals canviaran la vostra visió sobre la ciència amb els seus divertidíssims monòlegs.

El concurs Vols saber què investigo? pretén que els joves investigadors de la universitat expliquin a persones amb diferent grau de coneixements científics quina investigació estan duent a terme, de manera sintètica, amena, adaptant el llenguatge al públic i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d'eines per a presentacions. Aquesta convocatòria vol incentivar els investigadors i les investigadores a divulgar el desenvolupament i els resultats de la seva feina com a científics, i promoure l'accés de la societat a la recerca que es fa a la Universitat, utilitzant nous formats de divulgació.

Ángel Huete "Llegaron los e-diccionarios" (2n Premi)
Sara Arranz "Sèries i porros"
Carlos Sánchez "Dientes, dientes, que es lo que nos gusta" (1r Premi i Premi del públic)
Joan Miró "Els bacteris amics"
Anna Obradors "I tu, com ho veus? Els transtorns del comportament alimentari"
Josep Maria Grau "Els pollastres virtuals"

Big Van, científics sobre rodes, són un grup de científics investigadors de dia, monologuistes científics de nit (i alguns matins, com és el cas), provinents de diferents àmbits del coneixement. A través del gènere teatral del monòleg, aquests artistes pujaran a l'escenari per divulgar, de forma entretinguda i divertida, diversos temes i fenòmens de la ciència. Un espectacle per aprendre i difractar-se de riure!

Entrada lliure per al públic general. Els centres educatius (ESO i batxillerat) s'hi han d'inscriure prèviament a través de l'adreça electrònica: comciencia(ELIMINAR)@urv.cat.

Organitza: Universitat Rovira i Virgili i Antena del Coneixement de Reus. Col·labora: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), Centre de Lectura de Reus, Teatre Bartrina i Diputació de Tarragona.

Torna a la llista d'activitats