Universitat Rovira i Virgili

Setmana de la Ciència 2017

|Alt imatge central|

La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Aquest 2017, la Setmana de la Ciència, que coincideix amb l'Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, té lloc del 10 al 19 de novembre. Amb motiu d'aquest esdeveniment, la URV organitza la cinquena edició de l'activitat Ciència al Teatreel 14 de novembre al matí, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo? i els monòlegs dels divertidíssims Big Van, científics sobre rodes.

Enguany, a més, la URV ha reforçat la programació amb noves propostes. El cicle de tallers "La ciència de la xocolata" té aquest aliment com a fil conductor per acostar-lo als alumnes de 9 a 12 anys des de diferents disciplines científiques. Les conductores dels tallers són investigadores de l'ICIQ i la URV, amb el que es pretén posar en valor la figura de les dones en l'àmbit de la investigació.

Durant aquesta setmana també comença el cicle de tertúlies científiques "Ciència a la Cantonada", un format que apropa la ciència al públic general en un entorn social i relaxat: el cafè La Cantonada de Tarragona.

La Setmana de la Ciència al Campus Extens ofereix tallers i activitats al Campus Extens, amb l'objectiu d'obrir aquest esdeveniment a nous públics i al territori. 

D'altra banda, arriba la sisena edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA organitza diversos tallers experimentals on els alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària poden realitzar activitats senzilles i atractives que il·lustren diversos continguts científics relacionats amb la química. També s'ofereix la ruta científica Antoni de Martí i Franquès, que apropa la figura d'aquest químic català que va viure a Tarragona.

La Setmana de la Ciència a Tarragona compta també amb les activitats que organitzen els agents del territori. Instituts de recerca, centres tecnològics, museus i fundacions completen una programació conjunta que suma més d'una trentena d'actes. S'hi poden trobar activitats variades i adreçades a tot tipus de públic.

A Catalunya, la Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest esdeveniment arriba enguany a la 22a edició.
 

Organitza:

 
 

Col·labora: