Universitat Rovira i Virgili

Premis i oportunitats

|Alt imatge central|

Des de la URV s'impulsen diferents iniciatives per fomentar la divulgació científica entre la comunitat universitària i els estudiants de secundària i batxillerat. En aquest apartat hi anirem actualitzant les convocatòries, els premis i la formació que puguin ser d'interès.

Actualment existeixen diverses iniciatives en aquest sentit:

ComCiència, la Unitat de Comunicació de la Ciència, ha convocat el concurs "Vols saber què investigo?", adreçat als doctorands matriculats a la URV, amb l'objectiu de fer conèixer el projecte de recerca en el qual treballen. La convocatòria vol incentivar els investigadors joves a divulgar el desenvolupament i els resultats de la seva feina com a científics i promoure l'accés de la societat a la recerca que es fa a la Universitat.

També des de la Unitat de Comunicació de la Ciència, s'organitzen concursos de fotografia científica de caràcter anual. Les fotografies han de ser sobre qualsevol disciplina científica i tècnica, i han d'estar relacionades amb la investigació, la innovació, la divulgació i les aplicacions tecnològiques d'aquestes disciplines.

La Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible també organitza un premi anual de fotografia. Aquest concurs està adreçat a tots els membres de la comunitat universitària de la URV, ja siguin alumnes, PAS o PDI, i el seu objectiu és estimular la reflexió sobre la sostenibilitat del nostre entorn, activitats i hàbits, a través de la fotografia.

El Consell Social de la Universitat Rovira i Virgili ha convocat el 2013, per primer cop, els Premis Consell Social URV de divulgació científica dels treballs de final de grau. Aquests premis s'adrecen als estudiants de la URV que presentin el treball de final de grau durant el curs acadèmic actual i que es vulguin matricular en algun màster oficial de la URV.

D'altra banda, el Consell Social també, des de fa anys, premia els treballs de recerca de batxillerat i els treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior que hagin estat elaborats per alumnes de centres de secundària.

La URV participa en l'organització del Concurs de Cristal·lització a l'Escola. En aquest projecte els professors de secundària reben una formació en cristal·lografia a les universitats, i després traslladen la seva experiència a l'aula, perquè els alumnes aprenguin a obtenir cristalls. A més, s'organitza una jornada en què els estudiants, per grups, han d'exposar la feina feta i un jurat escull els treballs guanyadors.