Universitat Rovira i Virgili

La ciència, a l'abast de tothom

|Alt imatge central|

Des del Centre d'Atenció a l'Estudiant (CAE), s'organitzen bona part de les activitats adreçades als estudiants de secundària i de batxillerat, i també les destinades als professors. Junt amb la Unitat de Comunicació de la Ciència i amb el suport de centres, departaments i grups de recerca, es dissenya una programació que pretén facilitar l'accés a la ciència a persones de totes les edats.

La Setmana de la Ciència concentra bona part de les activitats de divulgació que s'organitzen a la Universitat. Un dels seus eixos centrals és el programa "Fem recerca!", que permet als estudiants de secundària que puguin entrar als laboratoris de la Universitat.

Els alumnes de secundària també tenen una àmplia oferta de conferències divulgatives amb investigadors que es desplacen als centres de secundària per apropar-los la ciència. I alguns departaments, escoles i facultats organitzen activitats complementàries durant tot el curs escolar. A l'estiu, l'activitat divulgativa no s'atura i s'organitzen l'EstiURV i els Campus Científics d'Estiu, on s'imparteix formació de diferents disciplines científiques.

A partir d'enguany, els professors també poden ampliar els seus coneixements científics durant els estius. El programa Aprofundiments els ofereix formació sobre els coneixements i la recerca que es generen a la Universitat.

La Universitat vol portar la ciència al territori i ho fa a través d'accions concretes a les Antenes del Coneixement i les Aules de la Gent Gran, i també mitjançant les fires i salons que s'organitzen arreu.

vídeos i entrevistes de recerca