Universitat Rovira i Virgili

Activitats

|Alt imatge central|

Dimarts, 18 de novembre de 2014


11:00 h. Teatre Bartrina (Pl. del Teatre, 1, Reus)

"Ciència al teatre"

Final del concurs "Vols saber què investigo?" + The Big Van Theory

Qui diu que la ciència no pot ser divertida? Us hem preparat un matí de monòlegs científics que us deixaran amb la boca oberta i us faran gaudir d'allò més! Durem a terme la fase final del segon concurs Vols saber què investigo?, en el qual sis estudiants de doctorat de la Universitat explicaran què estan investigant en un llenguatge entenedor i atractiu. Tots ells fan recerques molt complexes i importants, però tindran la mateixa habilitat a l'hora de comunicar-se? A més, comptarem amb els monòlegs dels divertidíssims The Big Van Theory, un grup de científics sobre rodes que canviarà la vostra visió sobre la ciència.

El concurs Vols saber què investigo? pretén que els joves investigadors de la universitat expliquin a persones amb diferent grau de coneixements científics quina investigació estan duent a terme, de manera sintètica, amena, adaptant el llenguatge al públic i utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d'eines per a presentacions. Aquesta convocatòria vol incentivar els investigadors i les investigadores a divulgar el desenvolupament i els resultats de la seva feina com a científics, i promoure l'accés de la societat a la recerca que es fa a la Universitat, utilitzant nous formats de divulgació. Els finalistes, que participaran al concurs, són:

Ricardo Bonache "Les ones que fan funcionar el món"
Maria Cros "La radiografia: una fotografia del nostre interior"  (2n premi)
Natàlia Lozano "La comunicació de riscos alimentaris als social media. El cas dels cogombres assassins"  (Premi del públic)
Carlota Moragas "Votar sí o votar no: com ens convencen els partits polítics?"
Iris Oliva "Més enllà dels gens"
Lucía Soliño "Fitoplancton asesino: del mar a su mesa"  (1r premi)

The Big Van Theory és un grup de científics investigadors de dia, monologuistes científics de nit (i alguns matins, com és el cas), provinents de diferents àmbits del coneixement. A través del gènere teatral del monòleg, aquests artistes pujaran a l'escenari per divulgar, de forma entretinguda i divertida, diversos temes i fenòmens de la ciència. Un espectacle per aprendre i difractar-se de riure!

A més, al vestíbul del Teatre Bartrina, es podrà visitar l'exposició "Som la pera". Aquesta exposició mostra les activitats realitzades per cinc alumnes dels instituts Gabriel Ferrater i Gaudí de Reus en el marc del projecte European Youth Tackling Obesity, que té l'objectiu de millorar els hàbits saludables entre els adolescents europeus.

Presenta l'acte: Fermí Fernàndez, humorista i actor.

Entrada lliure per al públic general. Els centres educatius (ESO i batxillerat) s'hi han d'inscriure prèviament a través de l'adreça electrònica: comciencia(ELIMINAR)@urv.cat.

Organitza: Universitat Rovira i Virgili, Antena del Coneixement de Reus i Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS). Col·labora: Centre de Lectura de Reus, Teatre Bartrina, Diputació de Tarragona i Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Torna a la llista d'activitats
 


 


 

Amb la col·laboració de: