Universitat Rovira i Virgili

Setmana de la Ciència 2014

|Alt imatge central|

La Setmana de la Ciència és l'esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l'àmbit europeu. Durant uns dies, un gran nombre d'entitats i institucions d'arreu organitzen activitats amb l'objectiu de fomentar l'interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d'ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

Aquest 2014, la Setmana de la Ciència té lloc del 14 al 23 de novembre. Amb motiu d'aquest esdeveniment, la URV organitza la segona edició de l'activitat Ciència al teatre, el 18 de novembre al matí, al Teatre Bartrina de Reus. S'ha preparat un espectacle que combina la final del concurs Vols saber què investigo? i els monòlegs científics dels divertidíssims The Big Van Theory.

Enguany, a més, la URV ha reforçat la programació de la Setmana de la Ciència amb noves propostes. Durant diversos dies al matí s'ofereix la ruta científica Antoni de Martí i Franquès, que apropa la figura d'aquest químic català que va viure a Tarragona. Coincidint amb l'Any Internacional de la Cristal·lografia 2014, s'inicia el cicle de cafès científics Ciència al Metropol amb una conferència titulada "Un univers de cristalls".

D'una altra banda, arriba la tercera edició del programa "Fem recerca!", una activitat que permet als estudiants de secundària entrar als laboratoris i a les aules de la Universitat per participar en tallers científics, i ser-ne els protagonistes durant unes hores. A més, el Projecte APQUA organitza diversos tallers experimentals on els alumnes dels darrers cursos de primària i de secundària poden realitzar activitats senzilles i atractives que il·lustren diversos continguts científics relacionats amb la química.

La Setmana de la Ciència a Tarragona compta també amb les activitats que organitzen els agents del territori. Quatre instituts de recerca, una centre tecnològic, un museu i una fundació privada completen una programació conjunta que suma més d'una quarantena d'actes. S'hi poden trobar activitats ben variades i adreçades a tot tipus de públic.

A Catalunya, la Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. Aquest esdeveniment arriba enguany a la 19a edició.
 

Organitza:

 
 
 

Col·labora: