Universitat Rovira i Virgili

Formació

He publicat un article científic... sortirà als mitjans de comunicació? No tots els articles són periodísticament viables ni tots tindran el mateix "èxit" als diaris, ràdio o televisió, però hi ha unes claus que cal conèixer i seguir per aconseguir que el missatge que ens interessa fer arribar, arribi a l'audiència.

Existeixen unes pautes per comunicar la ciència als mitjans i aquestes són les que s'explicaran i es posaran en pràctica durant la jornada "Comunicació per a investigadors". Explicarem com treballen els periodistes, parlarem de com s'ha de preparar i respondre una entrevista i com es poden millorar les habilitats comunicatives. I ho posarem en pràctica. Tractarem de xarxes socials, de recursos audiovisuals i explicarem com funciona el Gabinet de Comunicació i la Unitat de Comunicació Científica de la URV.

2017

2016

2013

ComCiència ha organitzat, el passat 2013, les primeres Jornades formatives en comunicació científica. S'hi van tractar les oportunitats que tenen els investigadors d'incorporar, en la seva feina diària, la difusió i la comunicació de la recerca que fan.